lördag 16 november 2019

Min man - älghunden

Jag tog sovmorgon när Jonas åkte till skogen för att jaga. Det var dassigt väder och vi hade ingen jakthund att tillgå idag, så jag tyckte inte det kändes lockande. Ett par timmar senare ringde Jonas och berättade att de skjutit en älg och avslutade med "och jag var hund". Och vilken hund sen! 😄🐕 En av de andra jägarna berömde hans förmåga att spåra och följa älg, och att han var noga med att kommunicera via radion. Detta var faktiskt andra gången det sköts älg när Jonas varit drevkarl (ja, eller "hund" då).

Ett stort grattis till skytten. Jätteroligt att just han fick möjlighet att skjuta idag.

Jag drack en kopp kaffe och körde sen ut till skogen, jag med, för att hjälpa till att hänga upp och flå den. Skytten var inte intresserad av varken hjärta eller tunga så dem tog vi hand om. Hjärtat vägde drygt två kilo och tungan nästan ett!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar