måndag 29 juli 2019

Utflykt på småvägar

Vi hade tänkt oss en heldagsutflykt till Skåne med många timmar i bilen, vilket kan vara skönt när det är högsommarvärme och solsken. Men av olika anledningar fick vi tänka om och det var nog bra. Det blev en utflykt, men mera i närområdet och ändå såg vi många nya (för oss) vyer.

Vi lät GoogleMaps välja väg så det blev många småvägar idag med väldigt vackra omgivningar. Först styrde vi kosan norrut, till Jungnerholmarna utanför Fliseryd. Där promenerade vi omkring och nöjt av naturen där Emån vinklar fram och tillbaka. Det fanns promenadstigar broar över mellan de små holmarna. Informationsskyltar berättade om förr då det var batterifabrik i området.


Sen på andra småvägar genom småländsk skog, pittoreska byar och odlingslandskap. Resan var verkligen en del av upplevelsen på dagens utflykt. Vi körde till Timmernabben och handlade på rökeriet: jägarkryddad lax, romsås, rökta räkor och rökt brieost. Gissa om vi åt en god måltid när vi kom hem, kompletterad med solvarma tomater och just upptagen färskpotatis.

Hemvägen gick via Strömsrum, Pataholm, Läckeby och Kristvallabrunn - otroligt vackra omgivningar. Sverige är fantastiskt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar