lördag 13 juli 2019

Rosengång

Tre dagars vävkurs har gett massor av inspiration, kunskap och nya idéer. Vi satt två och två i varje vävstol och vävde på varsin smal varp. Extra kul var att mamma också gick kursen så vi jobbade tillsammans hela tiden. Det brukar funka bra när vi jobbar ihop med något, och vävning är inget undantag.


Vi startade onsdag morgon med presentation och genomgång. De flesta varparna var redan klara så det var väldigt lite tid som gick åt till uppsättning. Vi kunde börja väva nästan direkt. Och när vi börjat ville vi inte sluta, knappt ens pausa, men det måste vi ju. Jonas hade lunchen på bordet när vi kom hem en stund mitt på dan och fika serverades på plats mellan vävstolarna.

Fredag eftermiddag klipptes vävarna ner. Vi tittade på alla olika provvävar och pratade om att resultatet påverkas av kvalitén och färgen på trasorna, och hur hårt de slagits in. När vi skildes åt hade vi med oss hem både erfarenheter, provvävar och mönster, men också nya bekantskaper och hjärtat fullt av skratt och god gemenskap.

Jag säger det igen: har du möjlighet så åk på vävkurs! Det är hur bra som helst.

Mammas och min provväv i rosengångsfantasi

Våra "orma-mattor"

Dubbelväv ger olika fram- och baksida

Här har vi provat en mängd olika tramp-ordningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar