torsdag 10 maj 2018

Lika knasig som jag

Jag ska byta ut en vävstol mot en annan. Jag är så spänd på att få in den nya och börja testa den. Men först måste den påbörjade mattan bli klar. Så därför har jag vävt mycket mer än jag normalt sett gör när det är vår och vackra, sköna dagar. Idag blev jag klar med mattan så jag kunde klippa ner den. Sen satt jag i solen och knöt frans. Jag har också börjat "klä av" den gamla vävstolen så att den kan monteras ner och snart ge plats för den nya.

Den gamla kommer inte att bli ved eller köras till tippen. Den får ett helt nytt användningsområde i vår trädgård. Mer om det när det är klart.

Mattan som jag vävt är ytterligare en rutig. Men inte så strikt och organiserad som de tidigare. Nu har jag hållit mig till tre huvudfärger: blått, rött och "ljust". Cirka sex nystan av varje färg har jag blandat ganska vilt.

Medan en väver syns bara några decimeter i taget. Resultatet syns inte riktigt förrän en tagit mattan ur vävstolen och rullat ut den. Lite nyfiken var jag allt när jag la den på gräsmattan och backade ett par steg för att titta. Konstaterade att mattan var lika knasig som jag och lika färgstark. Men ganska fin ändå. Vad tycker du?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar