lördag 12 maj 2018

Trädgård och vävstol

Nu är jag nästan i fas med det jag vill få gjort i trädgården.

De senaste dagarna har frön kommit i jorden. Squash i en av de stora lådorna på gaveln,majsen är utplanterad i ena änden. Sockerärter fick nästan en egen pallkrage med rädisa i ena hörnet. Morötter och polkabeta fick en annan. Dill sådde jag där jordärtskockorna är satta, hoppas de vill samsas. Gurkört och rosenböna är lite "gerillaodlad" här och där, i nån blomrabatt eller nåt ledigt hörn.
Jag har satt de flesta dahliaknölarna och gett en del av tomaterna snöre att luta sig mot.

Det som återstår nu är att så basilika i en stor kruka i växthuset och bestämma om vi ska försöka skapa en plats åt mangolden som i dagsläget inte verkar få rum någonstans. Och att binda upp resterande tomater.

Naturen är färgad i hundra nyanser av grönt kompletterad med vita, rosa, röda, blå och gula blommor. Våren är underbart vacker och doftar lika fantastiskt.

På kvällarna går jag ner i källaren och sätter upp den nya vävstolen. Oj så stor den är! Och fin! Det ska bli så kul att testa den. Långsamt och noggrant för jag över den matt-väv som jag tog ur den gamla vävstolen innan jag monterade ner den.Idag har vi haft en trevlig eftermiddag hos mamma och pappa. Här är några rosakantade blommor i deras trädgård. När vi åkte hem fick vi med oss några plantor. Så nu finns några till att gräva ner på lämplig plats. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar