lördag 26 maj 2018

Efterlängtat regn och nyopererad hund

Efter bortåt en månad med solsken och högsommarvärme kändes det som en välsignelse när morgonen kom med regn. Först en åskskur som vräkte ner, men sen fint försommarregn till och från under förmiddagen. Det går att ana hur naturen riktigt sörplar i sig och begärligt dricker av de efterlängtade dropparna. Jag tycker nog att fågelsången låter gladare idag.

Idag gör jag inte så mycket. Den viktigaste uppgiften är att hålla hunden sällskap och se till att hon är ok och tar det lugnt. Igår opererades hon för juvertumör och de fyra bakersta juvren på ena sidan togs bort. Hon kom hem efter några timmar och ägnade resten av dagen åt att sova. Idag är hon piggare.
Men hon är begränsad. Inte så mycket av smärta eller en kropp som bråkar, utan mest av den stora tratten som är i vägen hela tiden och för att vi inte låter henne vara ute och springa och hoppa som hon är van vid. Jag tror hon mest tycker det är trist. Hon verkar inte ha ont. Nu hoppas vi bara att provsvaren ska visa att tumören var godartad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar