torsdag 7 december 2017

Julbord enligt konstens alla regler

Två dagars julkonferens med jobbet på Toftaholm: guldkant på jobbet nu igen!


När jag checkade in på mitt rum direkt efter lunch för att jobba för mig själv möttes jag av ett underbart rum värdigt en drottning: Rött, med kristallkrona, speglar med guldram, sänghimmel över sängen, samt vackra små fåtöljer. Till och med en liten krona högst upp ovanpå garderoben. Och dörr ut till en balkong med utsikt över sjön. Ingen risk att jag använder balkongen dock - det blåser och regnar ute.Men inne är det julstämning med ljus, brasor, röda detaljer och julpynt.

Innan julbordet fick vi en timmes berättande av skrönor och sägner om troll, vättar och annat oknytt. Roligt att det berättade ordet har blivit så viktigt igen, att det finns de som har det som profession. Och vår berättare var verkligen duktig!När vi satte oss till bords förstod vi att här förväntades man äta både länge och mycket, och att ta en sak i taget. Det fanns en "instruktionslista" på bordet där kvällens sju (!) tallrikar fanns beskrivna. Jag tror inte någon av oss lyckades äta alla dessa sju, inte ens om man försökte ta bara lite av varje. Jag tänkte på den där historien om den lille pojken som kom hem från det stora kalaset och uppgiven berättade att "På kalaset fick vi äta så många kakor vi ville! :) Men det orkade jag tyvärr inte..."


Sill, strömming och ägg (jättegott och jag var hungrig)

Lax

Kallskuret (började redan bli mätt)

Småvarmt (saknade min mammas svampstuvning och leverpudding)

Lutfisk (äter jag inte själv, men min bordsgranne uppskattade den)

Ostbordet orkade jag inte ta för mig av

Dessert och kaffe avslutade kvällen
Mätt och rund och nöjd efter mycket mat och flera timmars prat och skratt med trevliga kollegor drar jag mig undan till mitt drottningrum medan somliga andar fortsätter kvällen med musikquizz. Godnatt och tack för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar