måndag 18 december 2017

Firande i Dalarna

Grattis på 25-årsdagen Mikael!
Vi började firandet med bakelser till fikat. Mormor och morfar var med via skype eftersom deras förkylningar hindrade dem från att följa med på resan, vilket annars var planerat. 

Bakelse med "pepparkaksgubbe"

Mikael visar mormor och morfar glas-schacket via Skype
På kvällen, när Oskar anslutit åkte vi till Green Hotell i Tällberg för att äta födelsedagsmiddag. Det är alltid så vackert och gemytligt där. Och julbordet var gott och sällskapet det bästa. 


Lite suddigt, men fint ändå. Mina älskade pojkar! <3
Nästa dag åkte vi alla fyra till Rättviks julmarknad, strosade omkring och tittade på det som såldes, köpte några julklappar, värmde oss med fika/lunch på ett café och hade det trivsamt i största allmänhet. 

Sen måste vi ju njuta vårt eget traditionella julfika med vaniljhorn, mjuk pepparkaka och saffransbröd. Paketleken innehöll en del knasiga presenter. Men det fanns så klart seriösa och efterlängtade julklappar också. 


I kvällningen åkte Jonas och jag in till Leksand för att lyssna på julmusik i kyrkan. Den duktiga kyrkokören spred julkänsla med både vanliga och ovanliga sånger. Sen passade vi på att fota de fina ljusen över gatorna. Det är "leksandsband" berättade Mikael.Risgrynsgröt och skinkmackor inne i värmen efter att vi skickat upp ett par rislyktor mot den stjärnklara, kalla natthimlen.
Vi fick verkligen jul tillsammans, i värme och glädje. Och tänk - om en vecka är det dags att fira jul igen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar