söndag 17 april 2016

Oväntat

Tack vare min blogg och mitt ovanliga efternamn fick jag idag ett fullständigt oväntat telefonsamtal. När jag sen ringde till min mamma sa jag att om hon så fick hundra försök på sig, skulle hon aldrig kunna gissa vem jag pratat med och som hälsat till henne. Nämligen en av hennes kusiner som jag inte träffat sen jag var barn.

Kvinnan som ringde mig hade hittat min blogg när hon letade efter recept innehållande rådjursfärs. Jag gjorde en paj som var så god att jag la upp receptet. Här finns det om du också vill prova gårdagens paj. Idag bjöd hon på pajen när en annan Gillsjö var där på besök och så kom frågan upp om hur vi var släkt.

För en sak är helt säker: alla Gillsjö är släkt. Det var min morfar och hans syskon som tog det namnet nån gång på 40-talet (tror jag). De bodde i / härstammade från byn Gillbonderyd och där finns en sjö. Så blev det Gillsjö.

Denna gäst visste dock inte riktigt vem jag var. (Vilket ju är ganska begripligt eftersom jag plockade upp efternamnet för ca åtta år sen och vi inte träffat på varann på kanske 40 år.) Så detta ville de ta reda på och ringde.

Det tyckte jag var kul. Och så fick jag veta att de gillade pajen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar