söndag 10 april 2016

Bilen

"Har du bloggat om den nya bilen?" undrade Jonas.
Det hade jag inte.
"Du ligger efter med bloggandet!" sa han med uppfordrande blick.

Jag måste erkänna att jag inte ens tänkt tanken. Och jag har ändå haft tid på mig - bilen har bott hos oss i snart en vecka, och det är alltså ännu längre tid sen vi bestämde oss. Det är tydligen så att ett bilbyte inte är en lika stor sak som vävning, tomatodling, jakt så den spontant blir ett blogginlägg. Eller också har jag bara glömt det.

Min gamla "Fordis" som varit en pålitligt, bränslesnål laståsna kommer att rulla vidare under sonens händer. Det känns bra att inte behöva skiljas helt definitivt ifrån den för jag har varit väldigt nöjd med den. Men den rostar mer och mer och börjar bli lite gammal även om den inte gått så mycket, och har behövt besöka verkstan gång på gång det senaste halvåret.

Dags för ett nytt kapitel i bilboken för mig.

Och den nya är definitivt värd att bli omtalad och omskriven. Det är en väldigt trevlig ny bil. En blå Volvo V50 2011. Den går på diesel och är extremt bränslesnål. Smidig, trevlig och med känslan av att vara "ny". Jag ser fram emot många mil i dess sällskap. Och den kallas för "Volvis" så den är redan en familjemedlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar