lördag 16 april 2016

Tre säsonger samtidigt

Mina tre största intressen brukar fördela sig över tre olika perioder på året: jakt på hösten, vävning på vintern och odling på våren och sommaren. Men just nu krockar alla tre. (Det är väl inte underligt att jag inte hinner blogga så ofta då?)

Odlingssäsongen är i full gång. 45 olika sorters tomater trivs i växthuset. I fönstren inne finns småplantor av chili, gurka och olika sorters kål. Massor av fröer väntar på sin tur. Och i källaren finns potatis och lök som snart ska sättas. I trädgården växer det så det knakar. Våren är underbar.

Vävningen har jag inte kunnat släppa. Dels är det nog så att det intresset växer och blir större just nu. Ju mer jag lär mig desto mer vill jag prova, ju fler vävtekniker jag stöter på desto fler idéer om vad jag vill skapa. Dessutom har jag nu ett stort rum i källaren ämnat för bara vävning och där finns fyra vävstolar som bara väntar på att jag ska använda dem. Det är otroligt inspirerande. Jag har varpat en gul-grön linneväv som jag tänker kalla "Gurkblomma".

Och jakten då? Ja egentligen kunde jag prova att jaga vildsvin men det har jag inte gett mig på (än). Men kött hanterar vi ändå. Häromkvällen blev återigen en älg trafikdödad på vår jaktmark. Den tredje på ett halvår. Några i jaltlaget fick nattarbete med att ta hand om den. Och igår styckades den. Så igårkväll, när jag var trött efter arbetsveckan och frustrerad över tågförsening, ägnade jag och Jonas många timmar åt att putsa, paketera och märka upp köttet, samt att mala färs. Skönt att vi jobbar så bra ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar