lördag 23 april 2016

Kirskål

Efter väldigt många timmars sömn inatt vaknade jag som en ny människa. Tack och lov!

Prognosen sa dåligt väder men på morgonen var det soligt och varmt så hunden och jag cyklade en rejäl sväng. Jag var inställd på att pula och fixa inomhus men vädret erbjöd helt andra aktiviteter.

Vi har en kirskålsrabatt på framsidan. Den är inte tänkt att innehålla mest kirskål och ibland jag gör halvhjärtade försök att begränsa dem. Rabatten är nästan det första man ser när man kommer till oss och det kunde vara trevligt om första intrycket var något snyggare än en ogräsodling. Eftersom vi mest är på andra sidan av huset är det enkelt att "glömma" ta hand om det där. Men idag blev det av. Eftersom det är på östra sidan kunde jag passa på att känna solvärmen medan jag jobbade (även om det även var mulet och t.o.m. snö en stund).

Den här gången ska jag vinna kriget mot kirskålen!!
Jag grävde upp i princip allt som fanns där. Sorterade ut påskliljor, hyacinter och akleja. Det är självklart ingen optimal tidpunkt att flytta på dem men så måste det bli. De får överleva om de vill. Två taniga rosor grävde jag också upp.
All kirskål och alla de rötter jag som gick att hitta rensade jag bort. Det blev förfärligt mycket! Det är en ganska liten rabatt men jag höll på några timmar.
Efter en kaffepaus fortsatte jag med att lägga ut ett tjockt lager tidningar och sen täckbark ovanpå.
Förhoppningsvis finns inte många rötter kvar i jorden, och de som finns hoppas jag ska hindras från att nå sol och luft. Vi får se om det lyckas.

Före: nästan bara kirskål

Klängrosen är det enda som fick vara kvar

En tunna full med kirskål och en stor bunke med påskliljor, akleja mm

Tjockt lager tidningar innan täckbarken

Nu är alla utom kirskålen välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar