söndag 26 april 2015

Nydukat

För flera månader sen designade jag det som skulle bli duotabletter. Jag räknade trådar, valde färger och varpade garnet. Det var första försöket på vår hemgjorda varpa och det blev inte enbart bra, så när väven väl var pådragen, solvad, skedad och redo att vävas så var det en hel del strul. Trots detta insåg jag att det blev tillräckligt bra och tyckte det blev snyggt. När jag vävt klart mina tio meter tog jag ner väven och sen dess har vävstolen stått tom och det vävda tyget legat ihoprullat och väntat på det sista steget. Så idag blev det äntligen av att jag mätte, klippte och fållade. Jag gjorde tre duotabletter och två enkla tabletter. Vi måste ju så klart se hur det blev, så vi la i ett par skivor i bordet, tog en vit, nymanglad duk och så de nya tabletterna. Sen dukade vi till middag med vackert porslin, gnistrande glas, och blommor och ljus. Så fint! Nu vill jag genast ställa till med middag och bjuda goda vänner till en kväll med mycket samtal och skratt.
 
En annan dag ska jag fålla en duo och två små till så att vi kan använda dem även om vi drar ut bordet till max och dukar till många. Väv finns så det räcker och blir över. Jag kommer ändå att få några löpare att ge bort. Hör av dig om du vill köpa eller byta till dig. Än finns det ett par meter kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar