måndag 6 april 2015

Det svarta guldet

Jonas och jag tömde och flyttade på komposten idag. Sju tunnor fulla med svart, väldoftande mull. Och ändå är det bara skapat av vårt avfall - matrester, kaffesump, gräsklipp mm. Våra vänner maskarna har gjort ett bra jobb, som vanligt. Och så mycket mask sen! Det bara kryllade och myllrade. Nästa steg är att gräva ur en del av den gamla jorden från växthuset, fylla på med kompostjord, hönsgödsel (som vi hämtade hos syrran igår) och lite aska.

Årets tomatplantor står redan där ute och är kraftiga och fina. De står i ett litet växthus med element inuti det stora växthuset och temperaturen går aldrig under åtta grader. De har det ljust där ute och verkar trivas. Idag fick de sällskap av chili- och paprikaplantor som just skolats om.

Dottern och jag sådde nya frön idag. Det var på tiden. Gurkor, grönkål, basilika, physalis och lite till. Jättelyxigt med planteringshjälp. Snabbt och lätt när man gör saker tillsammans. Och dessutom mycket roligare.

Avrundade dagen med att dela med mig av mina kompostmaskar till en väninna som är nästan mer kompost-nörd än jag. Det är roligt att dela med sig av sitt överflöd. Jag har förresten fler tomatplantor än jag behöver. Säljer dem för 10:- kr/styck. Hör av dig om du är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar