torsdag 11 januari 2024

SigismundStrax innan jul åkte jag till Gotland och erbjöd Kajsa och Charlie skjuts när de skulle hem till oss över helgerna. Då fick jag äran att prova något som är så nytt att det inte ens var publicerat. Nämligen den guidade tur som Kajsa skrivit till appen StoryTourist. Det är en historisk promenad genom Visby där katten Sigismund (eller Sigge) är ens ciceron och följeslagare. 

Historien utspelar sig just när det stora slaget står 1361 mellan danskarna och de gotländska bönderna, precis utanför ringmuren. Det som fått namnet "slaget vid korsbetningen". Sigge är ett fantastiskt sällskap. Han pratar oupphörligt! Eftersom han är en katt så har han nio liv och vet därför saker från olika tidsepoker. Och han kan massor som han glatt delar med sig av. Men han är fortfarande en katt och det framgår tydligt vad han tycker om fisk och hundar och en del annat. Historien är berättad på ett barnvänligt sätt, men absolut inte barnsligt. Den är lätt att lyssna till och innehåller massor av information - både fakta och sägner. Jag är så imponerad av Kajsas berättarförmåga och var helt uppslukad av guidningen när vi gick där. 

Appen visar ens egen placering på kartan och vart en är på väg. Det finns både tecknade bilder och foton från dåtid och nutid. Guidningen innehåller flera interaktiva delar där en måste agera för att kunna komma vidare. 

Trots att det var både kallt och regnigt fick jag en fantastisk upplevelse. Det här vill jag verkligen rekommendera till andra att uppleva. Ladda ner appen StoryTourist och ge dig ut på äventyr!Några bilder från vår promenad ett par dagar före jul.Stor tumme upp efteråt, trots att vädret som synes, motarbetade oss en del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar