onsdag 31 januari 2024

Ett sista bad

Den senaste tiden har åtelkameran varje natt tagit foton på vildsvin men vi har inte kommit åt att skjuta någon av dem. Nu är det 31:e januari - sista dagen som alla vildsvin är lovliga. Så jag tog chansen. 

Det var en ganska blåsig kväll och vinden fick naturen att låta: det knakade och brusade och knastrade. Och plaskade. För nästan hela hästhagen är som en sjö. Flera gånger tyckte jag mig höra steg eller  smaskande. Men det var inget. 

När jag till slut var säker på att det plaskade mer än tidigare så var fyra vildsvin redan inne under spridaren och jag hade inte hört dem komma. Det är rätt fascinerande att de kan vara så tysta ibland. Andra gånger hörs de på långt håll.

De var ganska jämnstora och jag valde den som stod bäst till. Skottet gick och strax blev allt tyst. Tre vildsvin hade försvunnit in i den skyddande skogen. Ett låg kvar. Bara tio meter från där den stod när jag sköt. Tacksam!

Den låg och badade i det smutsiga vattnet så när jag kom hem med den fick den en dusch för att få magen hyfsat ren innan jag hängde upp och tog ur den. 

Gylta ca 50 kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar