torsdag 18 maj 2023

Som traditionen bjuder

Kristi himmelsfärds dag idag. En helgdag som alltid infaller på en torsdag. När jag var barn åkte vi oftast på "gökotta" denna dag. På morgonen åkte vi ut i skogen och "besteg" Keveshäll som är Mönsterås högsta punkt. Där hölls en liten gudstjänst och vi mumsade medhavd fika, och så lyssnade vi på göken. 

Den där traditionen kom jag att tänka på häromdagen och så föreslog jag att vi skulle åka på utflykt. Vi gav oss inte av i ottan, och vi hörde ingen gök. Men det blev en helt igenom trevlig utflykt i vackert väder tillsammans med mamma och pappa. 

Vi körde långsamt ut till Oknö och gick över bron till Ramsö där vi njöt av stillheten, naturen och mammas goda fika. Vi satt där en god stund i solskenet. Sen körde vi på småvägarna som utgör "Mönsterås kustväg" och tittade på allt det vårliga fina. Vi passerade Kronobäcks klosterruin, Timmernabben, Strömsrum, Pataholm, Slakmöre mm och när vi kom ut på E22:an styrde vi kosan norrut igen för att äta mat på en restaurang i Mönsterås och avsluta med kaffe hemma hos mamma och pappa. Vi var alla mycket tacksamma och glada för en väldigt bra dag tillsammans. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar