måndag 1 maj 2023

Sju handdukar

Solfjädersvävskeden är fortfarande kul att jobba med, och ger så intressant uttryck i väven. Men jag ska inte använda den och samtidigt väva i färgeffekt. Det blir lite för mycket, så det nästan blir rörigt. Nåväl, nu har jag testat det. Och lärt mig något av det.

Alla handdukarna är olika (så klart - det är ju mig vi talar om)


De tre första har vartannat inslag i vardera färgen. Skillnaden ligger i hur ofta jag bytte mellan vertikala och horisontella linjer. Två handdukar har tre inslag i den ena färgen och ett i den andra.


I den sjätte blandade jag in en ljusare nyans av vardera färgen. Jag har nämligen lärt mig att i färgeffekt är det bra att ha en ljus och en mörk färg. De två jag ursprungligen valde var båda ganska mörka. Så på den handduken syns färgeffekten bättre. 


Den sista är nästan bara en halv handduk, för sen tog varpen slut. Randningen blev som den blev, delvis för att jag ville väva slut på den uppspolade garnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar