tisdag 1 november 2022

Vedspis

Det är en glädje att ha en vedspis i köket! Den ger gemytlig värme, och skulle vi drabbas av långt strömavbrott garanterar den att vi ändå ska kunna få varm mat och dryck. 

Ikväll bakade jag bröd och fick för mig att grädda ett av bröden i spisen eftersom jag ändå eldade i den. Det var en chansning. Jag vet ju inte alls hur varmt det blir, men garanterat inte lika varmt som i den vanliga ugnen i andra änden av köket. Brödet fick stå där länge. Så småningom började det få lite skorpa, men knappt någon färg. Så jag väntade ett tag till. Till slut satte jag en termometer i den för att kolla om den skulle kunna bli klar. Och faktiskt - 96 grader! Jag tog ut brödet och upptäckte att det visst fått färg och såg gott ut. Jag rullade in det i en bakduk så det får svalna långsamt. Ska bli spännande att provsmaka det imorgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar