torsdag 3 november 2022

Oväntat!

Genom värmekikaren tittade jag ut på baksidan av vår gård. Rakt utanför grinden strosade två rådjur, och närmare byvägen stod ytterligare ett djur. Medan jag kollade på dem hoppade ett rådjur över staketet in i trädgården och där vill jag inte ha dem så jag ropade till och knackade i fönsterrutan. Båda rådjuren brakade iväg med höga skutt och drog sig upp mot kullen. 

Förvånat konstaterade jag att det tredje djuret stod kvar på samma ställe. Varför följde den inte med de andra? Jag tittade och tänkte att det såg konstigt ut. Vad var det för ett djur egentligen? Jag lyste med ficklampa på den men såg bara ett öga som glimmade, så jag släckte igen. Min värmekikare är inte någon jättebra sort (de kostar för mycket) så den visar en relativt suddig bild av allt. Jag fortsatte titta och plötsligt vred djuret upp sig med bredsidan mot mig och jag insåg att det var ett stort vildsvin! 

Helt osannolikt att den stod kvar när rådjuren flydde. Vildsvin brukar försvinna så fort de anar minsta lilla. Det enda jag kan tänka mig är att den missade att det var jag som lät, utan trodde att det var rådjuren som väsnades innan de gav sig av. Eller också var den här lite hörselskadad. 😉 Jag fick en annorlunda upplevelse ikväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar