lördag 5 november 2022

Dubbelt upp

Vi åkte tillsammans ut till jaktmarkerna, trots att vi - tack vare åtelkameran - visste att vildsvinen redan var framme. Jag släppte av Jonas vid åteln, han klättrade upp i tornet och förvånades över att grisarna var kvar. Så han sköt en av dem. 

När vi lastat den på korgen bestämde vi oss för att sätta oss på Markalyckan en stund. Eftersom jag körde släppte jag av Jonas vid Birgittas torn och åkte vidare till Tallen. Smög ur bilen och spanade av lyckan genom värmekikaren. Det var djur där ute, men jag var inte säker på vilka. Så jag tassade upp i tornet och insåg att det minsann var grisar som gick där. Jag sköt en av dem.

Detta var ju en helt otrolig kväll: Med tanke på hur många timmar en vanligtvis sitter ute utan att någon gris dyker upp är det helt galet att vi fick skjuta två grisar ikväll. Med tanke på hur varska och lättskrämda de är, är det helt imponerande att vi båda två lyckades smyga upp utan att skrämma iväg djuren som redan var ute när vi kom. 

Jonas gylta

Min galt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar