onsdag 30 november 2022

Heja Judit!

Ända sedan i början av sommaren har jag tänkt att jag vill försöka tolka en av Judits vävar. Men tiden har gått, och använts till annat. Men häromkvällen bestämde jag mig för att försöka. Jag öppnade några bilder på väven jag valt, och den skannade boken med text och beskrivningar. Halva rapporten löste jag, men sen tog det stopp. 

Kvällen efter tittade jag på det igen, jämförde med analyser av några andra prover. Och minsann! Med envishet, klurande, logiskt tänkande och tur så fick jag till det. Det kändes som en seger och jag var jättenöjd när jag gick och la mig. 

Nästa steg är att sätta upp en provväv för att se hur det artar sig och om jag vill göra något större av det senare.

Nummer 19 hade jag valt ut, med fokus på den tredje trampordningen (det bruna provet).


Så här ser beskrivningen i boken ut


Så här blev resultatet i vävprogrammet på datorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar