fredag 23 juli 2021

Ytterkanten

Två steg har förändrat intrycket när man kommer hem till oss, och de hänger delvis ihop.

Det har stått en gammal ask i trädgårdens sydvästra hörn, alltså det första hörnet man ser. Några år innan vi flyttade hit hamlades både den asken och den rad av andra, som tillsammans format en allé. Just detta träd överlevde inte hanteringen men har stått kvar - till glädje för insekter kan man hoppas. Nu i år har det dock blivit allt fulare för barken har lossnat i stora sjok och fallit till marken. Den har alltså inte utgjort en vacker syn direkt. 

Häromdagen sågade Jonas ner den, och ingen kommer att sakna den. En god granne hjälpte oss att flytta iväg stammen en bit. Nu ligger den bakom stallet så insekterna har fortfarande tillgång till den. 



Det röda staketet ut mot vägen har vi inte heller varit så förtjusta i. Slanorna har varit skarvade var som helst och har därmed gett ett snett och vint intryck. När Jonas tog bort dem visade det sig att stolparna var väl gjutna och stod riktigt bra. Vi målade dem svarta och satte upp nya slanor av tryckt virke. Tre rader med slanor gör att den nedersta sitter så lågt att den borde stoppa de flesta vildsvinen. Jonas kapade till "hattar" som han satte överst på stolparna. Det färdiga staketet är vi jättenöjda med. Det blev både snyggare och jämnare än vi föreställt oss. 




Här stod alltså en död trädstam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar