lördag 10 juli 2021

Djungeln beskars

Det har gått nästan en vecka utan att jag gjort något i växthuset (förutom vattnat) men nu hade jag äntligen tid med det. 

Bitvis var där en djungel.

Gurkorna höll på att ta över genom att spärra vägen till vattenkranen och breda ut sig över golvet. När jag band upp och beskar och trasslade ut hittade jag flera gömda och färdiga gurkor. 

Längst in mot gaveln står (bland annat) två busktomater. Den ena är rätt normal, som en liten buske som behöver stöd. Men den andra växer något helt oerhört. Den är som om ett tiotal vanliga högväxta plantor placerats på samma ställe, och inte tjuvats. Den är helt tät av blad och grenar, och den tränger undan vindruvan intill. Den bevisar varför jag egentligen inte odlar busktomater. Att den alls finns där beror på att jag fick fröna i tomat-adventskalendern. Idag var det sax och snöre som behövdes.

Alla andra tomater behövde tjuvas samt bladas av lite längst ner men det var ett litet jobb i jämförelse med de två "krigen" jag utkämpade mot gurkor och buske. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar