lördag 26 december 2020

Hagel

Annandagsjakt med släkten brukar vara en trevlig tillställning och så blev det även i år. Jakt är ju en av få aktiviteter som inte påverkas nämnvärt av corona-restriktioner. 

Himlen var vackert apelsinfärgad i öster när vi körde iväg på morgonen. Det var några minusgrader, klart, krispigt och i princip vindstilla (utom när vi pausade jakten för att grilla korv - då blåste röken på Jonas). Vi jagade med en drever, en unghund som håller på att jagas in, så idag var bara rådjur, hare och räv lovligt. Därför hade jag hagelbössa för ovanlighetens skull och Jonas sin kombi. 

Innan vi startat jakten höll ett vildsvin nästan på att bli påkört, men det gick bra för både djuret, bilen och föraren. Det rådjur hunden jagade tog vägen förbi ett pass som lämnats obemannat. Dessutom kom älg förbi både hos mig och några till, vilket ju är lite retfullt när vi inte skulle skjuta älg just idag. Ändå var vi alla nöjda när vi avslutade jakten efter flera timmar i skogen.

När Jonas och jag stannade för att hämta en av våra "varning för jakt"-skyltar nära ett hus kom en person fram till oss. Han undrade om vi kunde skjuta räven som hölls på gården och var så orädd att den bara var 5-10 meter ifrån människor och hundar. Jodå, det kunde vi göra. Det tog bara några minuter innan Jonas fick den på kornet. Vilken oväntad avslutning på jakten denna dag. Nästan osannolikt att allt skulle stämma: Han var ute precis när vi stannade vid hans hus, och just idag hade vi hagelvapen och kunde därför åta oss uppgiften utan förbehåll. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar