lördag 16 juni 2018

Sjuk/hälso-läget hos fam G på kullen

Jonas som opererades för brusten blindtarm, för en vecka sedan är fortfarande riktigt dålig. Han är uppsvälld, har svårt att äta, och vill ibland knappt dricka. Och så är han väldigt matt och trött. Han har för det mesta inte ont, men det är säkert tack vare morfin och annat smärtstillande som han tar. Men morfinet är stoppande så han har också mediciner mot förstoppning. Och så någon för att förhindra blodpropp. Det är en ansenlig mängd mediciner han tar varje dag.
När han skrevs ut från sjukhuset förvarnade de att det skulle ta tid innan magen var helt igång, och trots att den fungerar lite grann känns det ändå oroligt. En vill ju att förbättringen ska gå fort.

Vi tar det alltså väldigt lugnt nu och en tid framöver.


Hunden som opererades för tre veckor sedan har nu fått slippa sin tratt, vi har övergått från superkorta promenader till mer normala, och låter henne leka i trädgården som vanligt. Men än så länge får hon helst inte hoppa, så bilåkning undviks. Hon är glad och pigg som vanligt och har verkat ganska oberörd nästan hela tiden.
Hon opererades för juvertumör, och de tog bort ett par knölar och de fyra bakersta juvren på ena sidan. Häromdagen kom provsvaren: den stora tumören var elakartad men veterinären bedömde att hela tagits bort och spridningsrisk inte finns. Den mindre tumören var i själva verket flera små, de var godartade, men det kan finnas fler av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar