lördag 2 juni 2018

Blomsterprakt i Kalmar

Jag jobbar vissa dagar i Kalmar och andra dagar i Växjö. Häromdagen i Kalmar lånade jag en tjänstecykel och gav mig iväg till ett möte. På vägen tillbaka tog jag en liten omväg till stadsparken i anslutning till Kalmar slott. Jag är så förtjust i näsduksträd, och visste att det skulle finnas ett där, och att det stod i blom nu. Det var inte svårt att hitta och jag tog några kort.Alldeles intill näsduksträdet stod ett rosablommade kastanjeträd. Det är också ett träd jag är ganska svag för. Så jag fick njuta av två favoriter samtidigt.Sen såg jag att syrenerna inte var lika överblommade som hemma i Nybro och frestades att fota en sådan med slottet i bakgrunden.


Dagen efter var jag också i Kalmar och såg att en slänt mitt emot stationen var alldeles röd av vallmo. Jag måste stanna upp, gå närmare, och förundras.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar