måndag 24 juli 2017

Grövelsjön

Sommarens semesterresa gick norrut tillsammans med mina föräldrar. Första dagen var bara en transportsträcka då vi bara stannade för att äta och sträcka på benen. I kvällningen kom vi fram till Storsätern och den lägenhet vi hyrt av Renbiten (rekommenderas verkligen). Vi trotsade knotten och strosade iväg för att titta på det lilla fina kapellet.

Två dagar ägnade vi åt vandringar i trakten kring Grövelsjön. Somliga vandringar var korta och andra var längre, några var relativt lättgångna, andra var avsevärt mer krävande, ibland var hela sällskapet på fem personer med (Jonas och jag, mina föräldrar och så Oskar) men andra gånger fick min pappa vila medan vi andra traskade på.Vi såg vackra milsvida vyer då fjällen avtecknade sig i olika nyanser av blått. Vi tittade på skummande vattenfall och följde ringlande bäckar och älvar. Vi såg vindpinade fjällbjörkar och plågade tallar. Sjöar blänkte här och där. Och på avstånd syntes kvarvarande fläckar av snö. Det har varit fantastiskt vackert! Och vi har knappt fått något regn alls på oss.
En dag körde vi iväg för att titta på Njupeskär - Sveriges högsta vattenfall.SilverfalletLiten film som visar Linnés källaSvarthammarstjärn


Sörlänningar som vi är så tyckte vi det var lite trevligt att se några renar också.

Två kvällar åt vi god middag på fjällstationen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar