fredag 28 juli 2017

En dag att minnas

Den här dagen vill jag spara lättåtkomlig och väl synlig i mitt minnes förrådsutrymmen. Det här varit en toppendag då vi verkligen passat på att ladda våra batterier.

Vi började med årets längsta sovmorgon och sen fortsatte vi i nästan samma tempo. Vi hade inga tider att passa, inga måsten och inga borden. Det blev sommarens lataste dag och det var skönt.

Strålande sol,  blå himmel, vita molntussar och svalkande bris inbjöd till att njuta vädret i varsin solstol. Det händer inte ofta men idag var det dags.

Vi har bara gjort lugna saker idag: promenerat längs stranden och bland stugorna häromkring, pratat, fikat och löst korsord tillsammans.

God mat på kvällen. Och nyplockade hallon i mjölk till efterrätt.

Avslutade dagen med en promenad under den ljusa sommarnattshimlen där stjärnorna avtecknade sig lite svagt och lamporna i Mörbylånga glittrade på andra sidan sundet. Och på marken två lysmaskar. Inte ofta man får se dessa häftiga, självlysande små djur. Det gjorde mig också glad. Och la ytterligare en positiv detalj till dagen.

Nere vid havet är det förberett för bröllop imorgon. Påminns om vårt bröllop på just den platsen för nästan exakt fyra år sedan. Tacksam.

Nu kryper jag ner i min sköna säng. Inser att magen är lite röd, att huden är sådär härligt solvarm och att ansiktet blossar. Känner mig varm, somrig och lycklig.

Tack för idag Gud.
1 kommentar: