Cias rabarberdricka
2 kg rabarber, sköljd ansad och delad i småbitar2 citroner, sköljda och skurna i skivor
25 g citronsyra
Lägg detta i en hink eller syltgryta. Häll på kallt vatten tills det täcker.
Låt stå ett dygn.
Sila.
Tillsätt ½ kg socker per liter avrunnen saft. Rör tills det löst sig.
Klart!
Superenkelt och jättegott! Det är väl en perfekt kombination!?
När jag ställt undan syltgrytan i vår svala matkällare för att den skulle få dra till nästa kväll satte jag mig i vävstolen en stund.
Jag väver tabletter att ha under tallriken. Tanken är att göra "par" eller "familjer" som har samma grundfärg men olika nyans på randen, så att de hör ihop men ändå är olika. Jag hoppas det ska se enhetligt ut på bordet även om varje familjemedlem har sin egen.
Just nu är det grönt som gäller (men bildernas färgerna stämmer inte helt med verkligheten)
Men plötsligt fick jag avbryta min vävning. Jonas hade skjutit ett vildsvin och behövde hjälp av både mig och sin bror att ta hand om den. Det var en bjässe på nästan en meter i mankhöjd! (vikt kan jag inte ange eftersom vi inte har någon våg för ändamålet).
Allt hade gått bra och den hade inte kommit långt (för den fastnade i och drog med sig foderspridaren). Bara att gratulera till ett bra skott och en lyckad jaktkväll!
Vi drog upp den på släpvagnen, körde hem och hängde den i garaget där vi flådde och tog ur den. Det tog några timmar men nu är allt klart. Bara att invänta trikinsvaren innan vi vet om vi ska ta hand om köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar