måndag 5 juni 2017

Fotografiskt minne och ny trädgårdsmästare

Häromdagen sådde jag i de sista odlingsbäddarna. För denna aktivitet behövde jag handskar, en låda fröpåsar, en kultivator, en vattenkanna och så  min mobil.
Varför mobilen?
Jo som hjälp för minnet. Istället för att anteckna var jag sådde vad så tog jag kort på fröpåsarna liggande på den plats där jag sådde. Så nu kommer jag förhoppningsvis ihåg att jag sådde rädisor under majsen, vad som hamnade i ena änden på pallkragen med rödlök och var jag ska gallra morötter.
Redan i höstas köpte vi en robotgräsklippare och nu har vi ägnat ett par dagar åt att anpassa trädgården och installera honom. Än så länge ligger tråden fäst ovan mark för att se att allt fungerar, sen ska vi gräva ner den. Några av våra plantor har fått förstärkt stöd för att klara hans påstötningar. Och grinden behövde göras om helt. Efter lite resonerande kom vi fram till en konstruktion som släpper igenom roboten men stoppar hunden.
Så numera tuffar en orangeklädd trädgårdsmästare vid namn Sten, runt på vår gräsmatta. Han jobbar på bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar