söndag 25 juni 2017

Midsommar

Midsommar bjöd på avsevärt finare väder än vad meteorologerna förutspått. Visserligen kommer den väl i statistiken räknas som både regnig och blåsig. Men det är inte hela sanningen. Att det regnade på natten gjorde inte oss något, för dagarna var övervägande soliga. Vi har kunnat vara ute och njuta det vi har velat.

Vi tillbringade dagarna i stugan i Sallanders hage som vanligt. Det blev bra i år också, även om vi denna gång åkte dit med lite blandade känslor. Vi hade nämligen fått en sen inbjudan att fira midsommaraftonen på annan plats och hade velat tacka ja, men pga att Jonas inte är helt i form och vi haft det ganska slitigt på sistone valde vi att avstå.

Vi körde en runda och hittade småvägar och omgivningar vi inte sett förut; små samhällen och stugområden, vikar av Kalmar sund, slingrande skogsvägar genom både vanlig skog och bokskog, herresäten med parker, stora fält och så en liten rundkyrka. Fint.

Några timmars prat och samvaro med Jonas syskon och delar av deras familjer samt mina föräldrar var det som satte mest guldkant på vår midsommarhelg.


De första två mogna gurkorna för i år


Voxtorps kyrkaRedo för gäster (och regn)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar