När köttet var omhändertaget gav sig Jonas på betarna. Han är väldigt bra på att göra i ordning fina troféer av rådjurens horn. (Vi har en hel vägg med sådana i gillestugan.) Men vildsvinsbetar var något nytt för honom så han kollade runt på nätet, beställde material och satte igång. Sin vana trogen var han noggrann och metodisk och därför är jag inte förvånad över att resultatet blev så bra.
Vi tyckte ju inte att den hade så mycket till betar där den låg i skogen eller på vår släpvagn. Men eftersom betarna till största delen finns inuti käken visade de sig vara mycket större än vi anat - ca 15 cm.
När han ändå var igång med att koka troféer i sin stora gryta tog han upp mitt rådjurshorn från i höstas och gjorde i ordning det också. Jag har någon gång varit med om alla moment, men är inte så angelägen att dela denna del av jakten med honom. Skulle det bero på mig blev det nog inte många troféer. Men jag är glad att han gör det. Och att han gör det så snyggt.
Undrar om den här skarven är lika individuell som våra fingeravtryck? |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar