lördag 25 mars 2017

Våren startade traditionsenligt

Idag - just på tranedagen - började våren!Ja det har väl funnits varma dagar tidigare också. Men idag var den första dagen som både var vårvarm och ledig.

Vi har varit i trädgården nästan all vaken tid. "Vårbruket har börjat" konstaterade Jonas. Han har gjort underverk med trädgården idag. Den ser snygg och välstädad ut efter att han har räfsat och räfsat och räfsat.


Jag har skolat om tomatplantor. Jag har hållit på i timmar och är ändå inte klar. Grälar lite på mig själv över att jag frångick min princip och sådde fler än två frön per sort. De flesta fröna har grott så jag har många många fler småplantor än jag behöver. Nästan 80 plantor har fått egen kruka. Och då är det bara 20 av mina 35 sorter som jag hanterat idag! Men jag konstaterar med viss lättnad att de återstående sorterna bara har 1-3 plantor av varje, så jag tror att jag gjort ca 2 tredjedelar av jobbet. Men då har jag inte räknat med chiliplantor och physalis.
Jag har stått i växthuset, i det starka solljuset och haft det varmt och skönt. Så glad över att ha ett växthus! Och nu när plantorna är så många och inte får plats inomhus är det bra att ha ett litet plast-växthus inuti det stora växthuset. Där inne står alla plantor tillsammans med ett termostatstyrt element. Får väl titta till dem nån mer gång ikväll och försäkra mig om att de har det bra. Det gäller att de trivs och växer för om två veckor ska jag stå på Desemåla vårmarknad och då vill jag ha friska och kraftiga plantor till salu. Vill du boka de tomatplantor du vill köpa så finns det en lista här: tomater-2017

Som så många andra avrundade vi dagen med att grilla, medan kylan kom krypande.
Och nu är det snart dags att släcka lamporna, tända en massa ljus och spela något sällskapsspel tillsammans. Det är så vi brukar göra när det är Earth Hour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar