torsdag 2 mars 2017

Droppar

De senaste dagarna har bjudit på aprilväder trots att mars månad just börjat. Lite sol, lite blåst, lite regn, men faktiskt ingen snö (än). Och regnet har stundtals känts lite som vårregn. Sånt där stilla regn som riktigt känns att det gör nytta i naturen och sugs upp av marken. Till skillnad från det tunga regnet på hösten och vintern som liksom SLÅR ner mot marken. Inifrån har jag tittat ut och noterat dropparna på rutan. Regnet har känts livgivande.

I trädgårdarna står snödropparna i klungor. Pålitliga budbärare om våren. De som finns hos oss står kanske lite skuggigt för de är ofta senare än andras. Men de finns där!


I vår trädgård finns också snödropparnas like: snöklockor. Jag vet inte om de alls är släkt men de påminner om varandra med sina smala blad, sina vita nedåtböjda klockor och sin blomningstid. Men snöklockorna har en knubbigare klocka och den har dessutom gröna prickar längs nederkant på "kjolen". Och de doftar ljuvligt. Som liljor. Det är kanske därför de också har namnet Klosterliljor. Än så länge är det bara en blomma som har börjat svälla ut kjolen lite, de andra avvaktar i bakgrunden så länge. Och trots att den är så liten har den fångat många små regndroppar som extra dekoration.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar