söndag 5 mars 2017

Snön är tillbaka

"Allting har sin tid, livet har sin gång. Allting är skapat skönt för sin tid om det får ha sin tid" sjöng Börje Ring i min ungdom. Det stämmer fortfarande.

Ikväll dalar massor av stora snöflingor mot marken och bäddar in allt i mjukt men kallt fluff.
Hade det varit i december hade jag njutit, glatt mig åt den mysiga vinterkänslan, sett fram emot promenader i snö och hur vackert allt är när naturen är vit och böljande.
Men nu är det mars och jag längtar efter våren. I trädgården har lökar börjat sticka upp och de tidiga vårblommorna har slagit ut. Jag vet att de klarar sig bra under det isolerande täcket av snö, och jag anar att den här snön inte kommer att ligga så länge. Men ändå. Så här års gillar jag inte snön.
Jag kan inte njuta av det som på vintern. Nu suckar jag och gruffar. Sen lägger jag på lite mer ved på elden, tittar till mina plantbarn eller flyr ner till mitt kreativa vävrum för att slippa befatta mig med snön och försöka sätta fokus på annat än vårens tillfälliga bakslag.

Nåja, ett par dagar blir det väl till att skotta, halka, pulsa och frysa igen. Sen kommer bättre tider.

Och vi åker snart söderut. Till Skåne. Undrar om våren kommit längre där?
Oavsett väder kan vi se fram emot goda dagar med trevliga vänner och nya människor. Det blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar