lördag 4 mars 2017

Äpplen, chili och lite till

Lediga lördagar brukar innehålla det mesta av följande:
Sovmorgon.
Långsam frukost.
Småplockande med allt möjligt här hemma i den ordning och det tempo det råkar bli.
Måltider när det faller sig
En runda i skogen för att titta till jaktmarkerna.
Laga middag tillsammans.
Äta gott.
Somna glada över en dag tillsammans.

Så även denna lediga lördag.
Småplocket bestod för min del av att beskära det ena av våra äppelträd. Det är ju inte något jag egentligen kan, mest kör på känsla. Tröstade mig med det någon sa häromdagen "Det enda sättet man kan göra fel på är att inte beskära alls"
När temat ändå var äpplen, hämtade jag några av förra årets äpplen i matkällaren. De är skrynkliga och lite mjuka men fortfarande goda. Jag gjorde portionspajer åt oss till fikat.
Sen tog jag ut matberedaren till uteköket och mixade en hel del av förra årets torkade chilifrukter. Chiliflakesen hällde jag upp i små flaskor som jag satte etikett på och ska ge bort nästa helg, till vänner som gillar smaker (gärna starka smaker).


Både äpplena och chilin är ju minnen från förra året. Men nu kan jag belåtet konstatera att det finns förutsättningar för den kommande säsongen. Tomaterna som jag sådde och som har stått ovanpå kaminen för att ha det varmt och gott om fötterna (rötterna) har kommit upp. Nästan allihopa. Det innebär att jag kommer att ha en del del plantor till salu om ett par månader. Funderar på att göra en lista över mina sorter så att den som är angelägen kan boka upp sina favoriter tidigt. Det får bli ett annat tillfälle för nu är det dags att titta till köttbiten i stekgrytan och rotfrukterna i ugnen och att skära en sallad för nu är jag hungrig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar