onsdag 11 januari 2017

Planera och förbereda

Jag försöker leva i nuet och glädja mig över det jag har och upplever just nu.

Men en del av mig planerar ändå hela tiden för nästa steg. Det gäller allt möjligt: i vilken ordning jag ska städa för att vara effektivast, vad jag vill börja med en ledig dag, vilken väg jag ska köra och vilka ärenden som kan utföras i anslutning till varann osv.

Det gäller också mina hobbys.
Fast jag gläds över det jag väver just nu och förundras över resultatet, finns det alltid en liten del av mig som funderar på vad jag ska göra nästa gång - vilka material, vilka färger, vävteknik mm.

Att planera, räkna, jämföra och drömma om kommande projekt är en stor del av glädjen i skapandet för mig. Att se fram emot hur det ska bli, välja mellan olika alternativ och längta efter att få börja - det är glädje det!

Just nu väver jag grytunderlägg av pinnar och mattvarp på min gamla vanliga vävstol. I huvudet finns ständigt en fundering på andra pinnar/rep/material och hur jag vill randa/ruta nästa underlägg.
På den gamla vackra vävstolen jag fått ta över, väver jag mattor som blir rutiga i tre färger på varje inslag - solvad taqueté. Min första "testmatta" är klar och tankarna på nästa mattas färgsättning (som funnits i bakhuvudet ett tag) har nu fått utrymme. Jag har sorterat nystan, vägt, räknat och funderat. Nu är jag redo att ge mig på den nya mattan. Den kommer att bli svart, vit och grå i olika nyanser. Jag riktigt längtar efter att få sätta igång och se om det blir som jag tänker och hoppas.

Den tredje lilla vävstolen har inte fått någon väv ännu. Men tankarna har funnits länge. Tabletter i fyra skaft och med variation både i solvning och trampning. Idén kommer från månadens väv juni -10 från riksföreningen för handvävning. Idag har jag mätt och räknat på hur många trådar jag behöver. Vilka färger jag ska varpa har jag klurat ut genom att använda programmet WeavePoint i datorn. Kul och praktiskt att kunna testa olika färger i varp och inslag innan man sätter igång. 
Nu är det dags att varpa och inreda vävstolen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar