måndag 16 januari 2017

Konsten att välja

Visst har jag många gånger beslutsångest och står där vankelmodig som åsnan mellan två hötappar. Funderingarna kring det skulle lätt kunna räcka till ett helt blogginlägg.

Men inte nu. Nu handlar det om det där med att välja perspektiv, att välja hur man ser på saker, människor, situationer och sig själv. Jag kämpar ofta med det där. Får liksom bestämma mig för att tala om det positiva först.

Nej, jag lyckas inte så bra som jag skulle vilja. Men bara det att jag försöker gör att det det kan bli bättre. Bara det att jag är medveten om att valet finns gör att det finns hopp.

Häromdagen, när tjock snö vräkte ner, jag var frusen och inte helt frisk, och hade inte lust att gå med hunden. Halt var det också.
Men att mitt i det kunna lyfta lite på huvudet, se det vackra i snöfallet mellan träden, se ljuset. Hunden fick ha tålamod för jag måste stanna och fota gång på gång. När jag tittade på fotona efteråt så ser de ut att ha filter som gör dem gamla och antika (sepia heter det nog). Men det var sådana de blev den kvällen när luften som var tjock av snö lystes upp av gatlyktorna.
Idag var första dagen på jobbet sen före jul. Jag har varit dålig sen annandagens kväll och går fortfarande inte för full maskin. Det är både drygt och surt.
Men ändå. Jag är glad att jag var frisk över julen. Jag har inte smittat någon (vad jag vet). Nu är jag äntligen tillbaka. Och - det bästa trots att jag varit dålig - jag har orkat väva. Ibland korta stunder, ibland flera timmar. Fantastiskt att ha en hobby att ägna sig åt och inte bara tjura ihop över att man inte är helt frisk.
Jag har skrivit in vävbeskrivningar i min specialgjorda bok (får nog berätta om den nån gång). Jag har vävt på två uppsatta vävar, och förberett för den tredje. Och jag har beställt böcker och vävbeskrivningar för att bli ännu mer inspirerad. Bland annat ett häfte om hur man kan väva en sjal som får formen av ett V. Supertaggad att ge mig på det direkt. Men två av mina vävstolar är upptagna och den tredje är liksom bokad (både jag och den är inställd på vad som ska upp i den). Jag måste helt enkelt skaffa mig en vävstol till!! Så får det bli! :D Undrar bara var jag ska ha den. Min vävstuga är rätt välfylld som det är. Hm. Kanske får vänta lite ändå...

Vävning är enormt kul! Och så mycket vackert man kan skapa medan man har så där kul! Suveränt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar