onsdag 4 januari 2017

Kamin

För ett par tre år sedan satte vi in en kamin i vardagsrummet. En grå, rund och vänligt pjäs i täljsten. Den pryder sin plats även när vi inte eldar i den. Men när det brinner en eld i den (eller pyr en glöd) då fyller den sannerligen sin funktion. Värme, mysfaktor, skön luft, ljus. Den förändrar upplevelsen i hela huset nästan.

Vi eldar alla tider på året, de dagar som känns lite "ruggiga". Men nu på vintern varje dag om vi bara är hemma och har tid. Och just nu har jag massor av tid över hemma. Visserligen inte lika sjuk som de första dagarna efter jul, men fortfarande inte frisk och ganska kraftlös. Det finns inte så mycket jag orkar göra. Men elda - det gör jag! Och det gör jag med glädje.

Elden värmer både en frusen kropp och en frusen själ.
Jag är så innerligt tacksam att det blev av, att vi skaffade kaminen. Jag menar, det finns ju så många saker man tänker och planerar och faktiskt vill men som ändå aldrig blir av. I alla fall är det så för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar