torsdag 3 mars 2016

Regn och andra småsaker (och stora)

Hunden och jag kom in från kvällspromenaden ännu blötare än igår. Jag önskar att jag åtminstone kunde säga att det var vårregn. Men icke! Det var på gränsen till snöblandat och kändes bara ogästvänligt. Jag som hade tänkt jag skulle peta ner några tomatfrön ikväll. Men den dyngsura utevistelsen gjorde att jag tappade lusten. Satte mig med en varm dator i knät istället, efter att ha ätit kvällsmat.

Jag får glädja mig över att jag har ett hem där det är torrt och varmt och tryggt. Blev idag återigen påmind om att det är långt ifrån verkligheten för många människor. Inte ens när de lämnat sitt älskade hemland och sitt sociala sammanhang, flytt på osäkra vägar över halva Europa och kommit till Sverige. Inte ens då är det säkert att det blir tryggt. Osäkerheten kring framtiden och uppehållstillstånd hänger över dem. Och dessutom riskerar de att trakasseras av rasistiska svenskar eller hamna i konflikt med andra frustrerade, sysslolösa, oroliga nyanlända. Gud förbarma dig! Och ge mig mod att göra det lilla jag kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar