fredag 4 mars 2016

Tomt!

Det känns smått osannolikt. Men det är ett faktum. Vi har tömt salen.

Det största rummet i källaren har gått under namnet "Salen" men kommer nog att byta namn snart. Där har rymts en ofantlig mängd av grejor. Dels en hel del banankartonger med ungdomarnas prylar. Dels våra lådor med julpynt, grejer till sommarrummet, partytält osv. Några möbler har stått där och en isärplockad vävstol. Tidvis har saker lagrats där i väntan på att komma till återvinningen. En hel pall med K:s papp och kartong för bokbinderi, resväskor, ett par keyboards, några sovsäckar och ett tält, lådor med mattrasor, ett tapetserarbord, några mattor, ett gigantiskt älghorn mm mm. Listan skulle kunna göras bra mycket längre. Så ni förstår att det är ett rätt stort utrymme (drygt tjugo kvadrat tror jag) och det har varit väldigt välfyllt.



I somras bestämde jag att vi skulle tömma och göra om där nere för att använda det som jag vill och behöver. Men det tog ett halvår innan vi började förändringen. Vi behövde först och främst få tag på ett förråd för att kunna göra av med allt som inte behöver vara i vår källare. Sen blev vi fördröjda av sjukdomar i vinter. Men nu är vi klara med steg ett. Vi har tömt!

Vi körde det sista lasset till förrådet ikväll - ja, det är vad vi "roar" oss med en normal fredagskväll - och vi känner väldigt påtagligt att vi är nöjda med att bära och flytta ungdomarnas lådor och prylar. Det räcker. Vi behöver inte göra det fler gånger nu. Vill inte mer. Om någon av dem skulle be mig om det just nu skulle jag nog vägra.



Nu kan vi börja ta sats inför nästa steg, som känns mycket roligare. Att måla taket vitt och väggarna ljusare gula än nu och sen lägga in en röd matta på golvet. Vi handlade takfärg på väg hem ikväll, spacklade lite och började maskera en del. Så imorgon börjar vi kanske måla! Det ska bli kul. Men ganska pilligt, det går alldeles för många rör någon decimeter under taket. Tur jag har en lång man, han kan få måla taket ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar