lördag 19 mars 2016

Härlig dag på våren

Det varma soliga vårvädret de senaste dagarna inspirerade till att arbeta i trädgården och vårstäda lite där. Vi hade en plan på vad vi skulle göra - beskära äppelträd, flytta julrosorna, fixa en rabatt och räfsa på framsidan - och sen blev det ändå att vi gjorde en massa andra saker, det som vi fick för oss just där vi var. Men vi är likadana på det sättet, så ingen blir sur på den andre för att den inte håller sig till planen. Möjligen kan jag bli sur på mig själv att jag inte får det gjort som jag hade tänkt. Men inte idag. Idag är jag bara nöjd över det som blev gjort.

Vi njöt av solvärmen, planerade och drömde om saker vi vill förändra och åstadkomma snart eller längre fram.

Och så gjorde vi en massa nytta! Vi räfsade allt som behövdes både på fram- och baksidan av huset. Vi städade några rabatter och klippte ner en massa gammalt fjolårsris. Vi kapade en stor del av häcken av lagerhägg och så får vi se om den klarar den behandlingen. Det värsta som kan hända är att vi får ta bort hela (men det vill vi nog ändå förr eller senare). Och julrosorna blev flyttade. Det är säkert ingen bra idé att flytta dem precis nu när de blommar, men dels har de aldrig riktigt trivts där de står och dels kommer de att ta stryk rejält den dagen de drar in fiber i vårt hus. Bättre då att flytta dem med lite omsorg och hoppas att det funkar än att riskera att de blir upprivna på ett brutalare sätt.

Jag hade inte tänkt ta tillvara några pinnar, men när jag såg det långa, raka gullriset och tänkte på hur fina grytunderlägg det blir av dem kunde jag inte låta bli. Funderar på om det kanske går att väva en dörrmatta av dem, eller en matta att ha utomhus på sommaren. Vi får se...

Sen körde vi till svågerns skog för att tömma släpet på alla gamla löv, grenar och ris. Och då passade vi på att köra en lite längre runda. Det blev nästan en viltsafari. Flyttfågelsträck, två älgar och sammanlagt tolv rådjur fick vi se innan mörkret suddade ut de vackra färgerna på himlen. Jättefina naturupplevelser från bilen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar