lördag 19 mars 2016

Att ge är lika kul som att få (minst)

Ena sonen fyller snart år och igår gav vi oss iväg för att köpa presenter. Vi åkte till Kosta för där finns ett par affärer där vi rimligen skulle hitta det vi var på jakt efter. Trodde vi. Men icke!

Lite snopna och lätt modstulna åkte vi därifrån och undrade om nästa anhalt skulle bli Kalmar. Men så kom jag att tänka på en sak. I somras var vi i en affär hemma i Nybro och såg en grej som det formligen stod sonens namn på. Så väl skulle det passa honom. Men vi köpte inget då och sen har ingen tänkt på det alls. Förrän när det slog mig igår. Frågan var om det fortfarande fanns kvar. Men det var värt ett försök så vi åkte dit. Jovisst fanns det kvar. Och vi förundrades än en gång hur perfekt det skulle passa honom. Handlade så klart.

Men sen då? Vi skulle ha nåt mer. Gärna det som var den ursprungliga idén. Det fanns en möjlig affär i Nybro så vi testade den. Och tro det eller ej, men där fanns det vi sökte. Till mindre än en tiondel av vad vi trodde det skulle kosta. Så då fyllde vi på med en del andra tillbehör när vi ändå höll på.

Himmel så kul det är att handla presenter när man inser att man träffar precis rätt för den som ska få det. Och att vi dessutom gynnade butiker på hemmaplan gör inte saken sämre ett dugg.

Jättenöjda och leende åkte vi hem med en massa presenter. Längtar efter att få lämna över dem och se reaktionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar