fredag 11 mars 2016

Kommunikationer

Gårdagen präglades av kommunikation i olika former.

På jobbet var jag med på ett webmöte där en av deltagarna var på Borneo. Visserligen gjorde en instabil wifiuppkoppling att bilden hackade ibland och ljudet hade viss fördröjning. Men ändå. Jag tycker det är rätt häftigt att det alls funkar.

Över huvud taget är teknik kul när det fungerar. Men när tekniken inte fungerar är det bara frustrerande.

När jag skulle ta tåget hem var det strömlöst mellan Växjö och Emmaboda och ingen prognos fanns om när det skulle vara åtgärdat. Men förvånansvärt nog tog det bara tjugo minuter innan ersättningsbussen rullade hemåt. De där kommunikationerna är vi pendlare verkligen beroende av och när man blir strandsatt och inte kommer dit man ska känner jag mig bestulen på min tid.

Kvällen ägnades åt eftertänksamma samtal om Gud och kärleken. Vi var några som samlades i vårt hus för kvällsmat, prat och skratt följt av en inspelad föreläsning med temat "Nytt hjärta" där utgångspunkten var Paulus brev till de troende i Filippi (1:1-11). Sen pratade vi  utifrån föreläsningen och bibelordet innan vi bad tillsammans. Tack ni som var där.

Ett par tankar från kvällen:
"er kärlek ständigt skall växa och bli rik på insikt och urskillning". Det är kärleken som ska bli rik på insikt och urskillning, inte förståndet. Vad innebär det? Att vår kärlek måste bli större för att vi ska kunna älska alla, men inte allt de gör?
Om man bara gör det man måste och borde finns det inte tid och kraft kvar att göra det man vill. Vi måste lära oss att säga nej till en del saker för att kunna säga ja till annat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar