måndag 30 mars 2015

Innehållsrik helg

Den här helgen har varit full av upplevelser aktiviteter och intryck. Och alla av mer eller mindre positiv art. Vilken rikedom!

I lördags anordnade Friskis "Spin of hope" när man spinncyklar för barncancerfonden. Jag som inte tränat på ett halvår kände mig lite fundersam på hur det skulle gå. Jag tog inte i över min förmåga och det var nog klokt. Min målsättning var att trampa i en timme. Och det gjorde jag. Dessutom trivdes jag med att göra det! Det gav faktiskt mersmak vilket gläder mig mycket. 

Tänk att man kan uppskatta städning! Kanske inte medan man håller på. Men nu efteråt är jag belåten över nyputsade fönster, ljusa gardiner, minskad mängd hundhår på golvet (hon fäller vinterpälsen så snart är det lika eländigt igen, men just nu...) och påskpynt. Fint.

På kvällen var det Earth hour. Jonas gick runt och släckte i vårt hus medan jag "bara skulle" skriva klart ett mail. Sen satt vi och spelade alfapet i searinljusens sken. Mysigt. Men jag förlorade stort.

Och på natten övergick vi till sommartid. Det känns väl löftesrikt. Inte för att söndagen bjöd på sommarväder, och än värre är det idag med snöblandat regn och blåst. Men ändå. Bara begreppet sommartid säger ju något om vart vi är på väg. Jag tror på sommar. Den kommer!

Hela helgen har vi i församlingen haft besök av Dan-Inge Olsson och Gert Gustafsson. Det har alltså varit gudstjänster med god förkunnelse och härlig sång. Jag har bara varit på hälften av samlingarna men för den som vill lyssna så finns predikningarna inom kort på kyrkans hemsida. Man blir både berörd och upplyft.

Och på söndagen fick vi fira sonen. Han fyller visserligen år idag - grattis Oskar! - men igår var vi några stycken som uppvaktade. Middag och fika tillsammans, och faktiskt ett parti tp. De två ungdomarna vann, men trevligt hade vi allihopa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar