onsdag 18 mars 2015

Himmel och jord

Lastpall efter lastpall med jord och mull av olika sorter står uppställt utanför affären. Det måste väl också ses som ett vårtecken!? Att kommunen sopar gator och cykelbanor så dammet yr känns också väldigt vårligt. Och det blir så välstädat och fint efteråt. Det gillar jag. Vårvintern är en ganska smutsig tid, då all sand och skräp från vintern syns så tydligt innan vårens spirande grönska kommit upp och döljer det.

Vi gör vad vi kan för att välkomna våren här hemma också. Äppelträden är beskurna. En del fjolårsris är nerklippt och hopräfsat. Julrosor och krokusar blommar glatt. Tomatplantorna längtar efter att skolas om i lite större krukor. Men det får bli en annan dag.

Våren har kommit tidigt i år. Det gläder mig. Solen värmde rejält idag och det behövdes bara en tunn jacka när hunden och jag promenerade. Folk låg i parken och nöjt av vårsolen.

Solen är tydligen aktiv på mer än ett sätt. Solstormar gör att norrsken kunde ses i nästan hela landet igår kväll. Jag körde en sväng i hopp om att få se det, men så blev det inte. Hade varit kul. Men bara vetskapen om att det faktiskt gick att se här, är ganska häftigt.

Idag skördade jag krispig fin grönkål som stått i landet hela vintern. Det, om något, är häftigt. Det blev en röra av grönkål och vitlök som jag fräste i olivolja, kryddade med vårt grönsakssalt och lät puttra ihop med grädde. Snacka om att det förhöjde vår annars ganska trista lunch av falukorv och pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar