söndag 1 mars 2015

Vår och vila

Jag har inte skrivit på ett tag. Men här kommer en liten rapport från vad som hänt i min vrå av världen de senaste dagarna.

Våren har kommit en bit på väg:
Tomatbarnen har kommit upp, nästan alla. Så nu har de flyttat från värmen ovanpå kaminen, till ljuset i fönstret. Det lär snart visa sig om det är tillräckligt ljust och svalt där eller om de drar iväg och blir rangliga. Då blir det till att installera extra ljus.
Snödroppar och vintergäck syns i trädgårdarna. Men inte i vår trädgård. Vi har inte så många av dessa vårens budbärare, och de vi har är inte optimalt placerade. Så vi får njuta av att de finns hos andra, innan de dyker upp hos oss. Det gör inget. Nån annan gång kan vi köpa/skaffa fler och sätta på bättre ställen. Men högre prioriterat på min önskelista är snöklockor. Ljuvliga. Har försökt komma över sådana men det har inte gått så bra. En annan gång lyckas det.
Snön är helt borta nu. Men idag föll snöblandat regn, så än spjärnar vintern emot även om vi nu är inne i första vårmånaden. Och metrologisk har vi haft vår i ett par veckor. Jag är nöjd. Även om jag vet att det är "för" tidigt.

Det jag gör är rätt blandat
Väver och väver på det som kommer att bli både duotabletter och löpare. Sen mamma och jag knöt om den funkar den riktigt bra. Och det blir snyggt. Men det går långsamt.
Fia och jag har ägnat en hel del tid åt vårens programblad för Missionskyrkan. Nu är det klart, tryckt och finns för utdelning. Vill du kolla finns det här. Kom gärna med en synpunkt om du vill.
Helgen hade Jonas och jag tänkt tillbringa hos goda vänner i Skåne men pga sjukdom blev vi hemma. Det var egentligen inte så dumt det heller. Vi har laddat batterier tillsammans och sjungit långsamhetens lov. Huset har blivit städat. Det blev av att vi bjöd hem ett par andra goda vänner vilket resulterade i många timmars prat och trevlig samvaro. Gudstjänst i Pingstkyrkan kändes som hemma idag. Mycket gott.
Nu laddar jag för ett par dagar på konferens i Malmö med jobbet. Det ska bli kul. Men tåget går strax efter fem imorgon bitti. Det är verkligen onödigt tidigt.
I våra jaktskogar går en utmärglad älg. Vi har fått tillstånd att avliva den. Undrar om vi hinner det innan hon lägger sig ner och självdör. Stackars djur! Man undrar verkligen vad som är fel och som gör att hon ser ut som hon gör.
I övrigt fortsätter vi som vanligt: eldar i kaminen, dricker kaffe, facebookar och är väldigt glada att vi har varann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar