söndag 22 mars 2015

Värme och kyla i Åkarp

Den här helgen har vi tillbringat hos goda vänner i Åkarp. Det är förfärligt länge sen vi träffade dem och nu var det äntligen dags. Vilken glädje det är att mötas igen och att umgås! Vi har haft det så fantastiskt bra de här dagarna.

Vi har njutit god mat och långa samtal. Vi har pratat om allt mellan barnuppfostran, jobb, böcker, husrenovering, trädgårdsdrömmar, vävning, resor, influensa och mycket mycket mer.

Vi bedårades av den lilla dottern (som vi inte träffat tidigare). En solstråle, helt enkelt. Det har dansats och busats, lästs böcker och skrattats. Promenaden vi tog för att mata änder i parken och titta på tåg (en av hennes favoritaktiviteter) blev synnerligen kall. Vintern tog ju om lite i helgen, så också i Skåne. Det regnade och blåste isande kallt. Burr!


Jonas hade en liten önskan om spettekaka och den uppfylldes med råge: När D var och handlade så överraskade han med att komma hem med en rejäl godbit till oss (och eftersom jag inte är så förtjust så är den till största delen till Jonas).
 

Vi strosade runt i trädgården. Där fanns ett helt fält med snöklockor! Vi lånade en spade och grävde upp en planta. Snöklockor (eller klosterliljor) har jag längtat efter att ha i vår trädgård i ganska många år. Och nu kan det alltså bli av. Hoppas de tar sig och vill trivas!
Dessutom fanns där ljuvligt vackra julrosor. Men dem tog jag bara kort på.

Lite kyla i luften men mycket, mycket värme i hjärtat alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar