söndag 2 juni 2024

Textilt * 2

Gårdagen ägnade jag mig åt trädgården. Men idag blev det textil för hela slanten.

Först lin. Jag la ut en del av förra årets linskörd i solvärmen och tog fram min bråka och skäktan. Det mesta av linet var färdigrötat, men vissa knippen var kanske inte helt klara i rotänden, där stjälkarna är som grövst. Jag tycket det är lika häftigt varje gång - att torra strån blir till böljande fibrer! Tänk att jag kan odla garn!


Lite senare på dagen gick jag in i brygghuset och varpade cottolin till en ny uppsättning rutiga handdukar åt mamma att väva. Denna gång i blekgult. En av färgerna tog slut så jag fick tänka om och blanda på ett annat sätt. Men det kan säkert bli trevliga handdukar av detta. 


2 kommentarer:

  1. Så fina färger på "handdukarna"! Tror det blir jättefint. Och coolt att se halva linet som torr växt och andra halvan något som i alla fall påminner om garn. Lite avundsjuk på ditt linodlande. Mitt gick ju inte så bra. Haha

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är helt fascinerande varje gång jag håller på med lin. Tänk att jag kan "odla garn"!

    SvaraRadera